Iets meer dan een maand geleden brak er op Smet Jet een spannende week aan. Omdat wij het belangrijk vinden om zowel naar klanten als onze eigen medewerkers toe een kwaliteitsvolle samenwerking te bieden, hebben wij sinds enkele jaren sterk ingezet op het controleren en kritisch beoordelen van die kwaliteit. Sinds 2015 zijn wij dan ook ISO 9001 en VCA-P gecertifieerd, een prestatie waar we heel erg trots op zijn. En een tijdje geleden was het moment aangebroken waarop zou beslist worden of ons certificaat zou hernieuwd worden. Gisteren kregen we dan te horen dat alle inspanningen geloond hebben en zowel ons ISO 9001-certificaat als ons VCA-P-certificaat voor de komende drie jaar verlengd worden!

We kunnen uiteraard wel zwaaien met onze certificaten, maar wat betekent dit nu precies? Waarvoor staan wij garant met deze onderscheidingen?
Het VCA certificaat bewijst dat wij reeds op voorhand bewust inzetten op acties die de veiligheid, gezondheid en milieubewustheid waarborgen. Wij hoeven dus vaak niet probleemoplossend te denken, aangezien we er alles aan doen om de problemen te vermijden. De ‘P’ in het certificaat staat voor ‘petrochemie’ waardoor wij geschikt zijn bevonden om ook op bedrijven binnen deze sector aan de slag te gaan.
De ISO 9001-norm schrijft eisen voor betreffende het kwaliteitsmanagementsysteem. Smet Jet moet kunnen bewijzen dat wij als bedrijf procedures volgen om de kwaliteit als werkgever en van onze diensten hoog te houden. Dit betekent opnieuw niet alleen tijdig bijsturen, maar vooral preventief denken. Er worden processen uitgeschreven waarin uitvoerig werd beschreven hoe wij de beste service kunnen voorzien voor onze klanten, zowel op administratief als uitvoerend vlak en daarbij wordt uiteraard ook de belasting voor onze werknemers bewaakt.

Het is nodeloos te zeggen dat er dag in, dag uit door alle medewerkers een enorme inzet is om de kwaliteit van ons bedrijf te garanderen. En omdat we het niet vaak genoeg kunnen zeggen, willen we het met deze boodschap nogmaals doen: bedankt aan iedereen om van Smet Jet een kwalitatief, veilig en milieubewust bedrijf te maken!

 

ISO 9001 2015