Smet Jet nv, met vestiging in Sint-Gillis-Waas en actief in de Antwerpse haven, heeft zijn resultaten van 2016 gepubliceerd. Daar waar er de voorbije jaren nog een negatief resultaat was, is het duidelijk dat het bedrijf gespecialiseerd in industriële en chemische reiniging, de kentering definitief heeft ingezet.
 
Het voorbije jaar werd afgesloten met een winst vóór belasting van € 401 728,06 tegenover een verlies van € 1 448 071,32 in vorig boekjaar. De omzet voor 2016 werd afgesloten op € 15 574 148,33.
Door dit positieve resultaat bedroeg de rentabiliteit van het afgelopen boekjaar 42,90%. Het optrekken van de efficiëntie van uitvoering en de voortdurende focus op de beheersing van de kosten heeft in grote mate bijgedragen aan het mooie parcours dat Smet Jet in 2016 heeft afgelegd. Hierdoor kunnen de liquiditeitsproblemen uit het verleden worden aangepakt en verwacht men vanaf de tweede helft van het jaar geleidelijk aan op een meer correcte manier te kunnen voldoen aan de verplichtingen tegenover derden.
 
Het eerste kwartaal van 2017 zet alvast de positieve trend van 2016 in versterkte mate verder. Het ambitieuze omzetdoel voor 2017 wordt in dit eerste kwartaal al ruimschoots overtroffen met een bruto marge die eveneens boven budget zit. Zowel bij bestaande klanten als bij een aantal nieuwe, grote accounts werd er extra werk gerealiseerd. Dat brengt Smet Jet in een ideale positie om dit jaar nog een aantal grote investeringen te doen in innovatie en automatisering. Van de tien grootste klanten zijn er momenteel al zeven waarvan het contract met minimum drie jaar werd verlengd, dus ook op de middellange termijn zijn de resultaten grotendeels verzekerd.
 
 Dit jaar zal Smet Jet zich verder richten op drie grote actiedomeinen: het verbeteren van het veiligheidsbewustzijn, het verhogen van de betrokkenheid van werknemers en het realiseren van een rendabele groei.
 
“Ook dit jaar zal er een grote focus blijven op de beheersing van kosten, maar tegelijkertijd wordt er heel actief gewerkt aan een versterkte aanwezigheid op de markt. De resultaten tot dusver zijn dan ook ronduit schitterend te noemen. Dit is vooral te danken aan onze enthousiaste en sterk gemotiveerde arbeiders en bedienden”, besluit managing director Filip Herremans.