Menu here

Aankoop TLX

Sinds kort is SmetJet weer een innovatie rijker! 
Onlangs werd een TLX aangekocht, een automatisch kruipslangreinigingsysteem. Hiermee kunnen warmtewisselaars met hogedruk gereinigd worden. Het toestel laat ons toe 3 tubes tegelijkertijd te reinigen in plaats van één waardoor het een stuk sneller gaat. Omdat de operator de TLX kan bedienen met een console staat hij niet meer in de “line of fire” en zo kan de reiniging op een veel veiligere manier gebeuren. Bovendien is er slechts één persoon nodig om het apparaat te bedienen en kan dit op een ergonomische manier.

Een heel aantal klanten waaronder BP, Tiense Suiker, Nyrstar, Ihoist, … zal in de volgende maanden op deze vernieuwende manier verder geholpen worden. 
Deze investering maakt ook dat we helemaal up-to-date zijn in het reinigen van warmtewisselaars en we onze klanten een nog betere service kunnen bieden, rekening houdend met aangename en veilige werkomstandigheden voor onze eigen werknemers.

 

Vernieuwing ISO 9001 en VCA-P

Iets meer dan een maand geleden brak er op Smet Jet een spannende week aan. Omdat wij het belangrijk vinden om zowel naar klanten als onze eigen medewerkers toe een kwaliteitsvolle samenwerking te bieden, hebben wij sinds enkele jaren sterk ingezet op het controleren en kritisch beoordelen van die kwaliteit. Sinds 2015 zijn wij dan ook ISO 9001 en VCA-P gecertifieerd, een prestatie waar we heel erg trots op zijn. En een tijdje geleden was het moment aangebroken waarop zou beslist worden of ons certificaat zou hernieuwd worden. Gisteren kregen we dan te horen dat alle inspanningen geloond hebben en zowel ons ISO 9001-certificaat als ons VCA-P-certificaat voor de komende drie jaar verlengd worden!

We kunnen uiteraard wel zwaaien met onze certificaten, maar wat betekent dit nu precies? Waarvoor staan wij garant met deze onderscheidingen?
Het VCA certificaat bewijst dat wij reeds op voorhand bewust inzetten op acties die de veiligheid, gezondheid en milieubewustheid waarborgen. Wij hoeven dus vaak niet probleemoplossend te denken, aangezien we er alles aan doen om de problemen te vermijden. De ‘P’ in het certificaat staat voor ‘petrochemie’ waardoor wij geschikt zijn bevonden om ook op bedrijven binnen deze sector aan de slag te gaan.
De ISO 9001-norm schrijft eisen voor betreffende het kwaliteitsmanagementsysteem. Smet Jet moet kunnen bewijzen dat wij als bedrijf procedures volgen om de kwaliteit als werkgever en van onze diensten hoog te houden. Dit betekent opnieuw niet alleen tijdig bijsturen, maar vooral preventief denken. Er worden processen uitgeschreven waarin uitvoerig werd beschreven hoe wij de beste service kunnen voorzien voor onze klanten, zowel op administratief als uitvoerend vlak en daarbij wordt uiteraard ook de belasting voor onze werknemers bewaakt.

Het is nodeloos te zeggen dat er dag in, dag uit door alle medewerkers een enorme inzet is om de kwaliteit van ons bedrijf te garanderen. En omdat we het niet vaak genoeg kunnen zeggen, willen we het met deze boodschap nogmaals doen: bedankt aan iedereen om van Smet Jet een kwalitatief, veilig en milieubewust bedrijf te maken!

 

ISO 9001 2015

Positieve cijfers bij Smet Jet

Smet Jet nv, met vestiging in Sint-Gillis-Waas en actief in de Antwerpse haven, heeft zijn resultaten van 2016 gepubliceerd. Daar waar er de voorbije jaren nog een negatief resultaat was, is het duidelijk dat het bedrijf gespecialiseerd in industriële en chemische reiniging, de kentering definitief heeft ingezet.
 
Het voorbije jaar werd afgesloten met een winst vóór belasting van € 401 728,06 tegenover een verlies van € 1 448 071,32 in vorig boekjaar. De omzet voor 2016 werd afgesloten op € 15 574 148,33.
Door dit positieve resultaat bedroeg de rentabiliteit van het afgelopen boekjaar 42,90%. Het optrekken van de efficiëntie van uitvoering en de voortdurende focus op de beheersing van de kosten heeft in grote mate bijgedragen aan het mooie parcours dat Smet Jet in 2016 heeft afgelegd. Hierdoor kunnen de liquiditeitsproblemen uit het verleden worden aangepakt en verwacht men vanaf de tweede helft van het jaar geleidelijk aan op een meer correcte manier te kunnen voldoen aan de verplichtingen tegenover derden.
 
Het eerste kwartaal van 2017 zet alvast de positieve trend van 2016 in versterkte mate verder. Het ambitieuze omzetdoel voor 2017 wordt in dit eerste kwartaal al ruimschoots overtroffen met een bruto marge die eveneens boven budget zit. Zowel bij bestaande klanten als bij een aantal nieuwe, grote accounts werd er extra werk gerealiseerd. Dat brengt Smet Jet in een ideale positie om dit jaar nog een aantal grote investeringen te doen in innovatie en automatisering. Van de tien grootste klanten zijn er momenteel al zeven waarvan het contract met minimum drie jaar werd verlengd, dus ook op de middellange termijn zijn de resultaten grotendeels verzekerd.
 
 Dit jaar zal Smet Jet zich verder richten op drie grote actiedomeinen: het verbeteren van het veiligheidsbewustzijn, het verhogen van de betrokkenheid van werknemers en het realiseren van een rendabele groei.
 
“Ook dit jaar zal er een grote focus blijven op de beheersing van kosten, maar tegelijkertijd wordt er heel actief gewerkt aan een versterkte aanwezigheid op de markt. De resultaten tot dusver zijn dan ook ronduit schitterend te noemen. Dit is vooral te danken aan onze enthousiaste en sterk gemotiveerde arbeiders en bedienden”, besluit managing director Filip Herremans.
 

Project Ivens

Bij het begin van deze werkweek willen we jullie graag even meenemen naar Ivens, een site op de Noorderlaan in Antwerpen. Daar hebben de collega’s van Sint-Gillis-Waas hun beste beentje voor gezet om 13 RVS tanks reeds langs de buitenzijde te beitsen en te passiveren om de natuurlijke oxide laag weer terug te brengen. 
De tanks zijn nu klaar om getransporteerd te worden naar hun uiteindelijke vestiging, de NoordNatie in Antwerpen. Daar wordt ook aan de binnenzijde dezelfde procedure uitgevoerd waardoor de tanks weer in gebruik kunnen worden genomen. Als je even een blik werpt op de foto’s, dan zal je al snel merken dat dit een hele klus is geweest en op deze manier willen we dan ook eventjes iedereen in de bloemetjes zetten die op de ene of de andere manier heeft bijgedragen aan dit leuke project.

Ivens 1

Jobdag 22 juni 2017

BEN JIJ EEN #SMETJETTER?
WIJ WILLEN JOU IN ONS #TOPTEAM!
 
Wij zijn SMET JET. Onze missie? Onze klanten de beste ‘pitstop’ garanderen tijdens het reinigen van hun installaties. Wij reinigen onder andere koeltorens, tanks en reservoirs met behulp van water onder hoge druk. Gedreven door onze ‘passie voor proper’ zullen wij onze missie volbrengen. Opdat onze industriële reinigers optimaal zouden kunnen werken, moeten onze materialen in topconditie zijn. Daarom zijn wij ook op zoek naar enkele mekaniekers. Onze klanten zijn voornamelijk gesitueerd rond de as E313, van Antwerpen (Sint-Gillis-Waas) tot Beringen. Je uitvalsbasis is onze depot in Oevel,
vlakbij afrit Geel van de E313.
 
Op 22 juni organiseert Smet Jet opnieuw een Jobdag voor de aanwerving van industriële reinigers en vrachtwagenmekaniekers.
 
Ben jij iemand die:
- zeker beschikt over een rijbewijs B en bij voorkeur ook rijbewijs C
- actief is en niet bang is van hoogtes en besloten ruimtes
- met goesting naar het werk gaat
- een passie heeft voor proper
- vriendelijk is tegen klanten en collega’s
- constant wilt bijleren
- vertrouwen uitstraalt
 
Kom dan zeker langs op onze jobdag en maak kennis met de Smetjetters en hun ervaring in het industrieel reinigen. Inschrijven voor deze jobdag kan via deze link.
 
Ons aanbod: Wij zijn op zoek naar een 15-tal industriële reinigers en enkele vrachtwagenmekaniekers. Je zal uitgebreid opgeleid worden in een traject op maat, waarna we je een vast contract aanbieden.