Menu here

Positieve cijfers bij Smet Jet

Smet Jet nv, met vestiging in Sint-Gillis-Waas en actief in de Antwerpse haven, heeft zijn resultaten van 2016 gepubliceerd. Daar waar er de voorbije jaren nog een negatief resultaat was, is het duidelijk dat het bedrijf gespecialiseerd in industriële en chemische reiniging, de kentering definitief heeft ingezet.
 
Het voorbije jaar werd afgesloten met een winst vóór belasting van € 401 728,06 tegenover een verlies van € 1 448 071,32 in vorig boekjaar. De omzet voor 2016 werd afgesloten op € 15 574 148,33.
Door dit positieve resultaat bedroeg de rentabiliteit van het afgelopen boekjaar 42,90%. Het optrekken van de efficiëntie van uitvoering en de voortdurende focus op de beheersing van de kosten heeft in grote mate bijgedragen aan het mooie parcours dat Smet Jet in 2016 heeft afgelegd. Hierdoor kunnen de liquiditeitsproblemen uit het verleden worden aangepakt en verwacht men vanaf de tweede helft van het jaar geleidelijk aan op een meer correcte manier te kunnen voldoen aan de verplichtingen tegenover derden.
 
Het eerste kwartaal van 2017 zet alvast de positieve trend van 2016 in versterkte mate verder. Het ambitieuze omzetdoel voor 2017 wordt in dit eerste kwartaal al ruimschoots overtroffen met een bruto marge die eveneens boven budget zit. Zowel bij bestaande klanten als bij een aantal nieuwe, grote accounts werd er extra werk gerealiseerd. Dat brengt Smet Jet in een ideale positie om dit jaar nog een aantal grote investeringen te doen in innovatie en automatisering. Van de tien grootste klanten zijn er momenteel al zeven waarvan het contract met minimum drie jaar werd verlengd, dus ook op de middellange termijn zijn de resultaten grotendeels verzekerd.
 
 Dit jaar zal Smet Jet zich verder richten op drie grote actiedomeinen: het verbeteren van het veiligheidsbewustzijn, het verhogen van de betrokkenheid van werknemers en het realiseren van een rendabele groei.
 
“Ook dit jaar zal er een grote focus blijven op de beheersing van kosten, maar tegelijkertijd wordt er heel actief gewerkt aan een versterkte aanwezigheid op de markt. De resultaten tot dusver zijn dan ook ronduit schitterend te noemen. Dit is vooral te danken aan onze enthousiaste en sterk gemotiveerde arbeiders en bedienden”, besluit managing director Filip Herremans.
 

Jobdag 22 juni 2017

BEN JIJ EEN #SMETJETTER?
WIJ WILLEN JOU IN ONS #TOPTEAM!
 
Wij zijn SMET JET. Onze missie? Onze klanten de beste ‘pitstop’ garanderen tijdens het reinigen van hun installaties. Wij reinigen onder andere koeltorens, tanks en reservoirs met behulp van water onder hoge druk. Gedreven door onze ‘passie voor proper’ zullen wij onze missie volbrengen. Opdat onze industriële reinigers optimaal zouden kunnen werken, moeten onze materialen in topconditie zijn. Daarom zijn wij ook op zoek naar enkele mekaniekers. Onze klanten zijn voornamelijk gesitueerd rond de as E313, van Antwerpen (Sint-Gillis-Waas) tot Beringen. Je uitvalsbasis is onze depot in Oevel,
vlakbij afrit Geel van de E313.
 
Op 22 juni organiseert Smet Jet opnieuw een Jobdag voor de aanwerving van industriële reinigers en vrachtwagenmekaniekers.
 
Ben jij iemand die:
- zeker beschikt over een rijbewijs B en bij voorkeur ook rijbewijs C
- actief is en niet bang is van hoogtes en besloten ruimtes
- met goesting naar het werk gaat
- een passie heeft voor proper
- vriendelijk is tegen klanten en collega’s
- constant wilt bijleren
- vertrouwen uitstraalt
 
Kom dan zeker langs op onze jobdag en maak kennis met de Smetjetters en hun ervaring in het industrieel reinigen. Inschrijven voor deze jobdag kan via deze link.
 
Ons aanbod: Wij zijn op zoek naar een 15-tal industriële reinigers en enkele vrachtwagenmekaniekers. Je zal uitgebreid opgeleid worden in een traject op maat, waarna we je een vast contract aanbieden.

Internationale groei voor Smet Jet NV

Smet Jet NV heeft haar grootste order tot nu toe binnengehaald. Het betreft de verkoop van een hogedruk reinigingsinstallatie aan één van de grootste zinkproducenten in Azië.

De hogedruk reinigingsinstallatie wordt volledig door de R&D-afdeling van Smet Jet ontwikkeld, zowel het mechanische als de sturingsapparatuur, en zal verscheidene technische optimalisaties bevatten ten opzichte van vroegere installaties.
De installatie zal dienen om de honderden anodeplaten van de zink-elektrolyse automatisch te reinigen. Vroeger werden deze platen manueel gereinigd, maar dit was een tijdrovende en dure procedure. De anodeplaten die verontreinigd zijn met mangaan en andere onzuiverheden, worden per celbak uit de zink-elektrolyse installatie van de klant gehaald en naar de hogedrukinstallatie gevoerd voor reiniging.

“De reinigingen zijn noodzakelijk voor de efficiëntie van de zink-elektrolyse installatie. Zonder tussentijdse reinigingen dient er een steeds grotere stroom door de platen gevoerd te worden om dezelfde zinkproductie te verkrijgen. Dit brengt een hele grote kost met zich mee.”, meldt Philip Smet, CEO van Smet Jet. “Specifiek aan de hogedrukinstallatie van Smet Jet is het werken met één hogedrukpomp en een drukvat-accumulator tot 150 bar, waardoor er veel tijd en energie bespaard wordt. Het automatisch reinigen per plaat duurt slechts 6 seconden. Door de verschillende ingebouwde veiligheden op alle niveaus van de installatie is het werken met een hogedrukinstallatie ook veel veiliger dan manueel reinigen.”

Midden april 2017 zal de installatie klaar zijn voor transport. De opstart zelf is voorzien voor het najaar van 2017. Op dat moment zal Smet Jet een engineer naar het bedrijf in Azië sturen om gedurende een week de opstart van de installatie uit te voeren.

Het gebeurt overigens wel vaker dat Smet Jet engineers of operatoren naar het buitenland stuurt. Zo is er onlangs weer een team van Belgische operatoren de industriële reiniging gaan uitvoeren tijdens een shutdown bij SASOL in Zuid-Afrika. “We zijn met een nieuwe lokale partner in zee gegaan voor Smet Jet Afrika en verwachten hierdoor een versnelde groei qua hoeveelheid werken in 2017 in die regio. Voor onze Belgische operatoren is het een privilege om aan deze werken deel te nemen, maar het is tevens ook een heel goede leerschool. Ze leren er het reinigen van warmtewisselaarsbundels in heel korte tijd met veiligheid als hoogste prioriteit.”
Inmiddels levert Smet Jet wereldwijd al meer dan 30 jaar installaties voor hogedrukreiniging en voert wereldwijd al meer dan 40 jaar industriële reinigingen uit.

Een geslaagde SIR-audit

In november 2016 was het weer tijd voor de audit van Stichting Industriële Reiniging (SIR). En ook dit jaar zijn we hiervoor met glans geslaagd. Tijdens de audit werden alle hogedrukystemen bekeken. Er werd nagegaan of het testen en keuren van HD apparatuur volgens de richtlijnen van de SIR gebeurd. Ook werd er gekeken naar het computersysteem en de certificaten van het HD apparatuur. De auditor was vol lof over onze medewerkers van het hogedrukatelier, Davy en Michiel, en de verbeteringen die ze hadden doorgevoerd t.o.v. vorig jaar. Het systeem en het overzicht dat zij hebben opgezet, heeft hij nog maar zelden gezien. Hierdoor kan er vlotter en tijdsbesparend gewerkt worden en het systeem zorgt er ook voor dat er veiliger gewerkt kan worden.

Filip Herremans is de nieuwe Managing Director van Smet Jet nv

Smet Jet heeft onlangs een nieuwe Managing Director aangeworven voor Smet Jet Belgium. Filip Herremans zal vanaf 9 januari 2017 de directe leiding over de 5 Belgische depots van Smet Jet op zich nemen.

Filip Herremans heeft meer dan 15jaar ervaring op het vlak van management en operations in een dienstverlenende, industriële omgeving. Zijn expertise ligt vooral in het gebied van continue verbetering, zowel op vlak van veiligheid, als op vlak van rendabele groei, efficiëntie en kwaliteit.
“Dit zijn gebieden waarin Smet Jet de laatste jaren fel geïnvesteerd heeft en wij zijn klaar om hierin de volgende stappen te zetten samen met Filip Herremans. Wij zijn er ook van overtuigd dat wij de positieve trend van de voorbije maanden met hem kunnen verderzetten”, meldt Philip Smet, CEO van Smet Jet.

 
Smet Jet is al ruim 40 jaar gespecialiseerd in industriële reiniging, chemische reiniging, slibontwatering en geautomatiseerde projecten. Een branche waarin kwaliteit en veiligheid hand in hand gaan.
 
“Het klinkt misschien als een cliché, maar voor mij zijn mensen de belangrijkste activa van een bedrijf. Bovendien vind ik dat de waarden, de visie en de richting die een bedrijf wilt uitgaan, heel duidelijk moeten zijn voor iedereen binnen de onderneming. Alle stappen die ondernomen worden, moeten in functie zijn van het optimaal laten presteren van alle medewerkers met als uiteindelijke doel de waarde voor de klant te optimaliseren en dit in een veilige omgeving”, meldt Filip Herremans. “De waarden van Smet Jet sluiten heel nauw aan bij mijn persoonlijke waarden. Ik heb dan ook de ambitie om van Smet Jet het veiligste bedrijf binnen de industriële reiniging te maken.”