Geautomatiseerde projecten

Onze eigen R&D-afdeling ontwikkelt voor onze kernactiviteiten tal van innovatieve toepassingen. Hierdoor wordt er aan klanten een efficiënte en hoogtechnologische service geboden, vaak met zelf ontworpen machines, bijvoorbeeld:

 • Systeem voor automatische reiniging van roterende luvo’s (luchtvoorverwarmers): Platenpakketten van meer dan 2 meter dik worden met hoge druk met
    
        heel hoog debiet gespoten, waarbij het water wordt gerecycleerd door middel van waterzuivering
 • Breker voor het efficiënter opzuigen van vaste stoffen
 • Systeem voor het geautomatiseerd reinigen van leidingen met behulp van een speciale hogedruk leidingkop aangestuurd door een automatische haspel

Op vraag van onze klanten, ontwikkelt de R&D-afdeling specifieke hogedrukinstallaties voor het reinigen van productie-eenheden, waaronder reactoren, vaten en leidingen. Wereldwijd ontwikkelen en bouwen wij vaste automatische hogedrukinstallaties volledig op maat van de klant.

Wij houden deze hogedrukinstallaties ook bedrijfszeker door controle, preventief onderhoud en herstellingen. We leveren de perfecte oplossing voor uw probleem dankzij onze jarenlange ervaring en knowhow in onze eigen werkplaats met gespecialiseerd personeel. Mogelijke toepassingen zijn bijvoorbeeld:

 • Batch reactoren:
  Smet Jet heeft een systeem ontwikkeld waarbij de reactor automatisch gereinigd wordt door middel van telescopische lansen. Zo moet er geen cleaning bedrijf meer langskomen na iedere batch om de reactor te reinigen.
 • Automatische anode reiniging:
  Sinds enige jaren ontwikkelt en bouwt Smet Jet wereldwijd installaties met Hoge Druk Accumulatoren voor het reinigen van  anodes in de elektrolyse. Wij ontwerpen en bouwen deze installaties met het oog op rendementsverbeteringen. We zorgen eveneens voor het onderhoud en verkopen reserve-onderdelen.
 • Catalyst:
  Smet Jet is ook specialist in het uitvoeren van catalyst werkzaamheden. Wij voeren deze werken wereldwijd uit sinds eind jaren ‘90. Hiervoor hebben wij een specifieke installatie ontwikkeld (in eigen beheer) om Catofin Catalyst (Catalyst/ Inerten/ Kleine  ballen/ Grote ballen en Spills) te scheiden of te mengen. De installatie is opgebouwd in 40ft zeecontainers, waardoor deze volledig mobiel is en ook overzees kan ingezet worden. In België en onze buurlanden combineren wij dit ook met het laden en ontladen van de reactoren.
 • ATC (Automatic Tube Cleaning):
  Met onze ATC techniek kunnen smalle buizen volledig automatisch gereinigd worden in alle precisie en in alle veiligheid. Zowel het begin, als het einde van de buis kunnen perfect gereinigd worden, onder een constante druk en snelheid. Dit verhoogt de veiligheid, de kwaliteit en de snelheid van de reiniging.

Smet Jet NV
Nijverheidsstraat 3
B-2260 Oevel
Tel: +32 (0)14 58 75 71
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.