Chemische Reiniging

Sommige verontreinigingen kunnen moeilijk met hoge druk worden verwijderd. Roest, kalksteen en sommige productieresten kunnen beter verwijderd worden door ze op te lossen in een chemisch product. Deze techniek noemt chemisch reinigen.

Smet Jet Chemical Cleaning NV, zusterfirma van Smet Jet NV, heeft een jarenlange ervaring inzake chemisch reinigen en oppervlaktebehandeling van verontreinigde, industriële installaties. We hebben hiervoor dan ook al het nodige, aangepaste materiaal in huis en werken hierbij enkel met VCA opgeleid personeel dat werkt volgens de normen van de VCA P en de SIR. Chemisch reinigen is een technologie die wordt toegepast als voorbehandeling voor een volgende bewerking of bij het verwijderen van ongewenst materiaal, productieresten en beschermende coatings. De efficiëntie van de installatie of het systeem wordt hierdoor aanzienlijk verhoogd en deze kan onmiddellijk na de reiniging opnieuw in dienst genomen worden.

Chemisch reinigen wordt uitgevoerd door het gebruik van chemicaliën waarbij chemische/fysische reacties optreden in de vorm van een chemische oppervlaktebehandeling. Dit gebeurt in verschillende stappen: ontvetten, beitsen en passiveren.

In een testfase wordt eerst bepaald welk chemisch product en welke concentratie ervan het meest geschikt zijn voor de reiniging. Voor  de reiniging worden er verschillende testen gedaan, zodat we zeker zijn dat er geen aantasting gebeurt van het productieapparaat.   Het geselecteerde product wordt in de te reinigen installatie rondgepompt via een gesloten circuit tot de verontreiniging volledig verwijderd is. Daarna wordt de installatie gespoeld totdat alle resten van  de chemicaliën verdwenen zijn. De verontreinigde producten en het spoelwater worden door ons afgevoerd naar een erkend verwerkingscentrum.

Het chemisch reinigen wordt door Smet Jet Chemical Cleaning in heel Europa uitgevoerd.

  

Smet Jet Chemical Cleaning NV (SJCC)
Kluizenhof 5
B-9170 Sint-Gillis-Waas
Tel: +32 (0)3 727 10 10
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.